Pienemmällä hiilijalanjäljellä

ekologisempikuva

vihreataloAurinkokeräimet eivät ainoastaan säästä energiakustannuksissa ja ulkopuolisen energian kulutuksen vähentämisessä.

NOVA-aurinkokeräinten lämmönsiirtoneste on kehitetty ympäristölle turvalliseksi. Lämmönsiirrossa käytetty propyleeniglykoli on täysin myrkytön ja biologisesti hajoava tuote.

Aurinkokeräimet ovat päästötön vaihtoehto kiinteistön ja käyttöveden lämmityksessä. Nova-aurinkokeräimillä pääset askeleen kohti omavaraista energiataloutta ja bioenergiaa – säästöä Sinulle ja luonnolle.

Aurinkolämmitys on ennen kaikkea vesilämmitys

sateilykartta suomiSuomessa saadaan auringonsäteilyä yleisesti luultua enemmän.Kesällä säteilyä Suomessa saadaan pitkistä päivistä johtuen jopa enemmän kuin Keski-Euroopassa. Paras aurinkoisuus on huhtikuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Etelä-Suomessa auringon vuosittaiset säteilymäärät ovat samaa suuruusluokkaa kuin Keski-Euroopassa.

Ilmatieteenlaitoksen mittausten mukaan Suomessa paistaa aurinko keskimäärin 1684 tuntia vuodessa. Tämä merkitsee noin 4,7 aurinkotuntia päivää kohden. Energiaa pystytään keräämään myös pilvisellä säällä, sillä aurinkolämpökeräimet vastaanottavat myös hajasäteilyä. Nova-aurinkolämpökeräimillä saadaan talteen energiasta jopa 40-50%.

Tyhjiöputkitekniikan avulla pystytään hyödyntämään mm. auringon hajasäteilyä tehokkaammin kuin tavallisen tasokeräimen avulla. Tyhjiöputkitekniikasta on hyötyä varsinkin kevättalvella ja syksyllä eli vuodenaikoina, jolloin aurinko paistaa vähemmän, mutta energiaa tarvitaan enemmän. Tyhjiöputkikeräin voi tuottaa noin 30 % enemmän energiaa neliötä kohden kuin tasokeräin. Tyhjiö varastoi lämmön putken sisälle joten keräin toimii erinomaisesti myös pakkasella.